Relaxovat můžete i s malým dítětem

Náš každodenní život je často zaplněn od rána do večera. Ale stojí za to naplánovat si také čas, ve kterém se můžete i s dítětem zase zhluboka dýchat. Tyto rodičovské aktivity by to mohly umožnit.

Být rodičem může být docela stresující. Sladit práci, děti a domácnost často vyžaduje velké organizační schopnosti. Někdy máte čas na odpočinek až večer. Ne každý ale umí vypnout na povel.

Bez ohledu na to, zda jste máma nebo táta, každodenní stres nám žere nervy. Ale nemusí tomu tak být, protože existují způsoby a prostředky, jak udělat večer a odpoledne tak klidné a pohodlné – dokonce i s dětmi –, že máte pocit, že už máte malou rekreační terapii za sebou.​

Běžte ven

Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení! Čerstvý vzduch je dobrý pro každého, a především pro vaši duši. Pokud máte poblíž vodní plochu, rozhodně se tam vydejte. Tím z vás vyplaví i poslední kousek stresu.

Hrady z písku a pohádkové zámky

Stačí se pořádně umazat na pískovišti. Kopejte a stavte! Děti se u toho zabaví a vy si odpočinete.

Zaměstnejte ruce

Je těžké tomu uvěřit, ale hnětení, válení a tvarování modelíny má skutečně terapeutický potenciál. Děti jsou nadšené a mají bujnou fantazii a vy se můžete jen tak posadit vedle. A pokud chcete míchat červené, modré, bílé a oranžové těsto, proč ne. Nesnažte se je zastavit – jen vás to vystresuje. Nakonec mají doma všichni jen hnědou modelínu.

Houpejte se celé hodiny

Na houpačku posaďte nejen ty nejmenší, ale i sebe. Pokud se při houpání cítíte lehká jako pírko, nic vás nemůže vystresovat.

Nechte je plavat

Děti (ve většině případů) milují bazény. Máte-li nějaký poblíž, zamiřte po práci rovnou tam i s dětmi. Zatímco si nejmenší hrají v mělké vodě, vy můžete jednoduše nechat své myšlenky bloudit na okraji bazénu.

Bruslení a cyklistika

Připevněte si kolečkové brusle na nohy, nasedněte na kolo nebo vezměte koloběžku – nejlepší je, aby si děti zvolily jízdu samy – a pak vyrazte! Nejlepší je zajít do nejbližší zmrzlinárny. Obrovský čokoládový oříškový pohár je skvělý způsob, jak bojovat proti stresu a vyčerpání.

Audioknihy

Děti milují, když jim vyprávíte nebo čtete příběhy. Můžete ji ale čas od času jednoduše zapnout audio knihu. Vytvořte si vlastní knohovnu nebo streamujte přes Spotify.

Výlet do knihovny

Knihy, hry a hřiště – s dětmi můžete strávit super pohodové odpoledne i v knihovně. Pokud budete mít opravdu štěstí, stihnete čtenářský den, kdy cizí lidé udrží vaše děti na uzdě svými příběhy.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat